Foto të rralla të Ahmet Zogut nga fototeka Marubi

Foto të rralla të Ahmet Zogut nga fototeka Marubi

17 August 2017 15:52

“…duam a nuk duam ne, ai mbetet një karakter interesant dhe enigmatik, një përzierje pa kriter kontradiktash të ndryshme, gjysmë hero dhe gjysmë bufon, për të cilën do të interesohen si grumbulluesi i fakeve historike të çuditshme, ashtu edhe studiuesi i psikologjisë”, thoshte Faik Konica për Ahmet Zogun.

Në vazhdim disa foto të rralla të Mbretit të Shqiptarëve, Ahwemt Zogu, të bëra nga Kel Marubi.

Ahmet Zogu me dy adjutantë të tij. Kel Marubi / 28 shtator 1925.

Ahmet Zogu. Kel Marubi / 28 shtator 1925.

Mbreti Zog dhe Mbretëresha Geraldina Appony. Gegë Marubi / 1938

Fejesa e Mbretit Zog me konteshën hungareze Geraldina Appony. Gegë Marubi / 1938.

Vila e mbretit Zog I në Durrës. Gegë Marubi / 1938.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme