Lëmsh

Përbërësi i pijeve energjike që mund ta ngadalësojë procesin e plakjes

 

Shkencëtarët kanë bërë thirrje që të bëhet një provë të madhe klinike e një substance që gjendet në shumë pije energjike, pasi studimet në kafshë treguan se suplementet mund të ngadalësojnë procesin e plakjes dhe të promovojnë jetë më të shëndetshme.

Studiuesit zbuluan se nivelet e taurinës, bien ndjeshëm me kalimin e moshës, por rritja e tyre në nivele më të reja përmirësoi shëndetin e minjve dhe majmunëve dhe madje zgjati jetëgjatësinë e minjve.