Lëmsh

Diamanti i rrallë rozë që pritet të shitet për mbi 20 milionë euro sot

 

Diamanti i dytë më i madh rozë i ndezur që është shfaqur ndonjëherë në ankand, pritet të shitet për më shumë se 22 milionë euro kur të dalë shtëpinë e ankandeve në Sotheby's në Hong Kong të premten.

Diamanti 11.15 karatësh i njohur si “Williamson Pink Star”, është emëruar pas dy diamanteve të tjerë të mëdhenj rozë: diamanti ovale “Pink Star” me prerje të përzier, 59.60 karatësh, i cili u shit për një rekord 71,2 milionë dollarë në ankand më 2017, dhe guri “Williamson”, një diamant 23.60 karatësh i dhënë mbretëreshës së ndjerë Elizabeth II si dhuratë martese nga gjeologu kanadezJohn Thorburn Williamson më 1947.