Lëmsh

Arkeologët gjejnë breshkën shtatzënë nën gërmadhat 2000-vjeçare të Pompeit

pompei, vazuv, breshka
 

Kur mali Vezuv shpërtheu gati 2000 vjet më parë, banorët e lashtë të Pompeit ishin ngrirë në vend nga hiri.

Kështu rezulton se u bë edhe flora dhe fauna e qytetit - duke përfshirë një breshkë shtatzënë me vezën e saj, shkroi BBC të shtunën.