Lëmsh

Gruaja nga Zelanda e Re krijon veturën e saj elektrike

Gruaja nga Zelanda e Re krijon veturën e saj elektrike
 

Një grua nga Zelanda e Re ka shndërruar një veturë të vjetër 29-vjeçare në një automjet elektrik të bërë vetë, me energji diellore, "për të treguar se mund të bëhet një gjë e tillë".

Rosemary Penwarden, 63 vjeç, ka tre vjet që drejton automjetin e saj të konvertuar nëpër rrugët e vendit. Për projektin iu desh asaj dhe një shoku të saj më shumë se tetë muaj punë, shkroi The Guardin të premten.