Lëmsh

Qyteti gjerman ndëshkon macet që t’i shpëtojë zogjtë e rrallë

Qyteti gjerman ndëshkon macet që t’i shpëtojë zogjtë e rrallë
 

Autoritetet në qytetin Walldorf të Gjermanisë kanë urdhëruar disa pronarë macesh që t’i mbajnë kafshët e tyre brenda deri në fund të gushtit, në mënyrë që të mbrohet një zog i rrallë gjatë shumimit, raportoi AP-ja të mërkurën.

Dekreti është dizajnuar që ta shpëtojë zogun, i cili e bënë folenë në tokë dhe kështu bëhet pre e lehtë për macet. Numri i zogjve në Evropën Perëndimore ka rënë shumë në dekadat e fundit.