Lëmsh

Skeleti që u përdor në shkollën gjermane me qëllim edukimi varroset pas 70 vjetësh

 

Nxënësit e një shkolle të mesme në qytetin perëndimor të Gjermanisë, Schleiden, të mërkurën varrosën një anëtar të komunitetit të tyre – një skelet klase që shërbeu për edukimin e nxënësve për breza të tërë, raportoi AP-ja.

Rreth 80 nxënës, mësimdhënës dhe zyrtarë të qytetit morën pjesë në ceremoninë e varrimit, ku eshtrat e një gruaje të panjohur u varrosën në një arkivol të vogël me simbolet e të gjitha feve më të mëdha në botë.