Lëmsh

Burri qëndroi 24 orë mbi ujë pasi cunami goditi Tongën

 

Historia e një burri tongas të përfshirë nga cunami dhe i cili u largua dhe notoi midis ishujve për më shumë se 24 orë, është bërë një nga të parët që doli nga ishulli, pesë ditë pasi fatkeqësia ndërpreu komunikimin midis tij dhe pjesës tjetër të botës.

Lisala Folau, një marangoz në pension me aftësi të kufizuara, i tha radiostacionit Tongan Broadcom FM se ai notoi dhe iku nga ishulli i tij Atata përmes dy ishujve të tjerë të pabanuar për të arritur në fund në ishullin kryesor Tongatapu, një distancë totale prej rreth 13 kilometrash.