Lëmsh

Delet e zeza s’lihen më jashtë kopesë, rritet kërkesa për lesh me ngjyrë natyrale

 

Shumica e prodhuesve të leshit e kalojnë jetën e tyre duke u përpjekur t'i mbajnë delet e zeza jashtë kopesë së tyre. Por tri gra australiane vendosën ta kundërshtonin këtë prirje dhe po mbarështojnë qëllimisht të gjitha delet e zeza. Leshi i zi ose me ngjyrë nuk ka nevojë të lyhet dhe me kërkesën në rritje për produkte tërësisht natyrale, ai po depërton në treg shumë shpejt

Thonë se e zeza nuk del kurrë nga moda - por delet e zeza deri tani janë lënë jashtë industrisë shumëmiliardëshe të leshit në Australi.

Por kjo është gati të ndryshojë.