Lëmsh

Butrinti tërhoqi mbi 50 mijë turistë vitin e kaluar

 

Qyteti antik i Butrintit në afërsi të Sarandës, është një ndër destinacionet më të preferuara të turistëve vendas dhe të huaj.

Dorina Dhima, specialiste e turizmit në Parkun Kombëtar të Butrintit, tha se gjatë vitit 2021 ky park u vizitua nga 52.924 turistë, nga të cilët 29.244 janë vendas, kurse 23.680 të huaj.