Lëmsh

Qeni shtrihet mbi alpinistin e lënduar për 13 orë që ta mbante ngrohtë dhe gjallë

 

Një qen e ka shpëtuar një alpinist të lënduar në bjeshkët kroate duke u shtrirë sipër tij për 13 orë derisa u shpëtuan.

Qeni i quajtur “North”, e mbajti Grga Brkic të ngrohtë pasi ai u rrëzua kur po ngjitej dhe nuk ishte në gjendje të lëvizte. Dy alpinistët e tjerë me të e kishin të pamundur t’i arrinin, kështu që ngritën alarmin.