Lëmsh

Ishulli i mahnitshëm i pabanuar në Kroaci

 

Ishulli i pabanuar i Bavljenac, i quajtur shpesh Baljenac, sipërfaqja e të cilit është vetëm 0.14 kilometra katrorë, ka tërhequr vëmendjen e mediave botërore me pamjen e tij unike.

Ngjashëm me një gjurmë gishti të formuar nga një rrjet muresh të vjetra guri dhe një formë ovale të dallueshme, Bavljenac ndodhet në arkipelagun e Shibenikut, dhe Bordi Turistik Kroat pretendon se ishulli është përdorur dikur për bujqësi nga banorët e Capri, një ishull fqinj.