Lëmsh

Plani i Australisë për ta ruajtur ishullin e të vdekurve

 

Ky ishull i vogël në brigjet e Portit Artur të Tasmanisë është varrezë e mijëra njerëzve, përfshirë të dënuar, gra dhe fëmijë.

Porti Artur është një prej atraksioneve turistike të Tasmanisë dhe ishulli i të vdekurve ngjall interesim shumë të madh nga vizitorët që duan të dëgjojnë historinë e njerëzve që kanë jetuar dhe vdekur gjatë vitit 1800.