Lëmsh

Dimri rikthen çizmet e leshta në Siberi

Foto: AP
 

Një punues i çizmeve tradicionale, e që mendohet të jetë i fundit i llojit të tij në qytet, është i sigurt se këpucët të punuara me dorë do të kërkohen edhe pas shumë kohëve, edhe kur këpucët e tij të fundit të mos jenë më rrotull.

Prodhuesi i çizmeve, Ivan Lapin, është i njohur përtej kufijve të qytetit siberian, Novosibirsk. Ai u lind dhe u rrit në këtë qytet. 12 vjet më parë, ai filloi të mësonte zanatin që të bënte çizme leshi nga mjeshtërit e leshit dhe rritësit e deleve.