Lëmsh

A e kalojnë arinjtë tërë dimrin në gjumë

 

Stina e dimrit është periudha kur shumica e kafshëve kohën e kalojnë të mbyllur, në një hapësirë të ngrohtë e më të përballueshme ndaj acarit.

Ariu është ndër to, që thuhet se stinën e dimrit e kalon në ndonjë shpellë e strofkë dhe pjesën më të madhe të kohës e kalon në gjumë. Por se a është kjo e fundit tërësisht e vërtet, ekspertët e mjedisit dhe kafshëve kanë folur për këtë.