Lëmsh

Venezuela thyen rekordin për orkestrën më të madhe në botë

 

Sistemi Kombëtar i Orkestrave të Rinisë dhe Fëmijëve të Venezuelës - i njohur si "El Sistema" - ka vendosur një rekord të ri Guinness për orkestrën më të madhe në botë me 8.573 muzikantë që luajnë së bashku, tha qeveria e vendit.

Një javë më parë, më shumë se 12.000 muzikantë luajtën së bashku një pjesë klasike për më shumë se pesë minuta, ndërsa kërkuan të mposhtin një rekord rus që u vendos dy vjet më parë.