Lëmsh

Ia prenë flokët vajzës së tij, prindi amerikan padit shkollën me 1 milion dollarë

Foto: Ilustrim
 

Babai i një vajze shtatëvjeçare, flokët e së cilës u prenë nga një mësuese pa lejen e prindërve, ka paditur rrethin e shkollës dhe dy anëtarë të stafit, me dëmshpërblim 1 milion dollarë.

Padia e Jimmy Hoffmeyer thotë se të drejtat kushtetuese të vajzës së tij janë shkelur, derisa ai e ka nxjerrë vajzën nga shkolla. Një hetim nga distrikti shkollor arriti në përfundim në korrik se derisa mësuesja kishte thyer politikën e shkollës, ajo nuk kishte vepruar me paragjykime racore.