Lëmsh

Amerikani që mblodhi fonde për të ndihmuar fqinjët gjatë pandemisë, po përballet me borxh të madh tatimor

Amerikani që mblodhi fonde për të ndihmuar fqinjët gjatë pandemisë, po përballet me borxh të madh tatimor
Foto: Mark Mirko / Hartford Courant
 

Një mësues i një shkolle të mesme në Connecticut i cili kishte mbledhur 41 mijë dollarë për të ndihmuar qindra fqinjët të tij në vështirësi gjatë pandemisë së COVID-19, ka marrë një befasi të pakëndshme për angazhimin e tij bamirës: një letër ku thuhet se mund të ketë borxh deri në 16.031 dollarë nga tatimi në të hyra, raporton AP.

Louis Goffinet 27-vjeçar nga Mansfieldi, nisi të blinte ushqime për fqinjët e moshuar që kishin frikë të dilnin në shitore gjatë ditëve të para të pandemisë, shpesh duke shpenzuar paratë e veta. Duke pasur parasysh kërkesën e madhe, ai më vonë organizoi dy fushata të mbledhjes së fondeve në Facebook gjatë vitit të kaluar me të cilat ndihmoi qindra familje me ushqime, para për qira dhe dhurata për festa, njofton “Hartford Courant”, duke krijuar një limit prej 200 dollarëve.