Lëmsh

Shkrimi më i vjetër i gjetur në Izrael identifikohet në copën antike të qeramikës

Shkrimi më i vjetër i gjetur në Izrael identifikohet në copën antike të qeramikës
Foto: Phys
 

Një ekip studiuesish nga Akademia e Shkencave e Austrisë, Institutit Arkeologjik austriak dhe Institutit të Arkeologjisë i Universitetit Hebre të Jerusalemit, kanë identifikuar një pjesë të shkrimit në një copë të thyer qeramike të zbuluar më 2018 në zonën arkeologjike Lachish, si pjesa më e vjetër e shkrimit e gjetur në Izrael.

Më 2018 kur arkeologët gjetën një copë qeramike me disa shkrime në të, nuk e dinin se ai do ta përfaqësonte shkrimin më të vjetër në Izrael.