Lëmsh

Pas 44 vjetësh në burg për një krim që nuk e kreu, burri “lufton” ligjin për të kërkuar kompensim

Pas 44 vjetësh në burg për një krim që nuk e kreu, burri “lufton” ligjin për të kërkuar kompensim
Foto: AP
 

Ronnie Long ka qëndruar në burg në Karolinën e Jugut për 44 vjet për një krim të cilin nuk e ka kryer dhe tani planifikon të përballet me një ligj, për të cilën thotë se ia detyron atij vetëm 750,000 dollarë.

Long i cili është zezak, ishte akuzuar për përdhunimin e një gruaje të bardhë më 1976. Një juri me të gjithë anëtarët e racës së bardhë e shpallën fajtor për përdhunim dhe vjedhje dhe e dënuan me burgim të përjetshëm.