Lëmsh

Kutia mbretërore e çokollatave nga viti 1900 gjendet në helmetën e luftës

Kutia mbretërore e çokollatave nga viti 1900 gjendet në helmetën e luftës
Foto: CNN
 

Çokollata e prodhuar veçanërisht për Mbretëreshën Victoria para 121 vjet më parë, është gjetur në paketimin origjinal në këllëfin e një helmete të Luftës Boer në Angli.

Gjigantët e ëmbëlsirave britanike, Cadbury, Fry dhe Rowntree prodhuan paketa çokollatash më 1900 për të rritur moralin e ushtarëve që luftuan në Afrikën e Jugut.