Lëmsh

“Qyteti i humbur”, mrekullia antike më e lashtë se Machu Picchu

“Qyteti i humbur”, mrekullia antike më e lashtë se Machu Picchu
 

I fshehur në xhunglën e maleve të Sierra Nevadas, në Kolumbi, gjendet “Ciudad Perdida”, apo “Qyteti i humbur”. I ndërtuar rreth viteve 800, ai u zbulua në vitin 1970.

I njohur edhe me emrin Teyuna, mrekullia antike shpesh krahasohet me qytetin e Perusë, Machu Picchu, pasi të dy vendet arkeologjike janë të vendosura në kodra, në pyjet e shiut të Amerikës së Jugut. Sidoqoftë, Teyuna është 650 vjet më i vjetër sesa Machu Picchu dhe për të mbërritur atje nuk ka trena ose autobusë, mënyra e vetme është ecja në këmbë për shumë ditë.