Lëmsh

Në malet e Zvicrës kërkohen vullnetarë për t’i trembur ujqërit

Në malet e Zvicrës kërkohen vullnetarë për t’i trembur ujqërit
Foto: AP
 

Një organizatë për mbrojtjen e bujqësisë në Zvicër është duke rekrutuar vullnetarë që duan të kujdesen natën për tufat dhe kullotat.

Mediumet e huaja shkruajnë se OPPAL, organizata në fjalë, thotë se prania e përhershme e njerëzve në këto zona malore, ul sulmet e ujqërve ndaj tufave të kafshëve.