Lëmsh

Momentet që aksidentalisht mund t’i kishin dhënë fund njerëzimit

Momentet që aksidentalisht mund t’i kishin dhënë fund njerëzimit
Foto: NASA
 

Ne histori, disa individë kanë marrë vendime të cilat do të shkaktonin lëshimin e trupave të huaj vrasës ose të digjnin atmosferën e Tokës.

Në fund të viteve 1960, NASA është përballur me një vendim që mund ta shkruante fatin e species sonë. Pas zbarkimeve në Hënë të Apollo 11, tre astronautë po prisnin që t’i merrnin që prej brenda kapsulave të tyre që notonte në Oqeanin Paqësor – dhe ata kishte të nxehtë dhe nuk po ndjeheshin mirë. Zyrtarë të NASA-s vendosën që tu krijonin kushte më të mira tre heronjve të tyre kombëtar. E keqja e kësaj? Ekzistonte një mundësi e vogël e lëshimit të mikrobeve të huaja vdekjeprurëse në Tokë.