Lëmsh

Brenda “qytetit fantazmë” që u zhduk dhe nga hartat

Brenda “qytetit fantazmë” që u zhduk dhe nga hartat
 

Disa e quajnë “qyteti fantazmë”, meqë për dekada nuk u shfaq në asnjë hartë, e që besohet se në kulmin e Luftës së Ftohtë ka mundësi të ketë fshehur arsenal vdekjeprurës të armëve bërthamore, të aftë për të zhdukur qytetet kryesore perëndimore.

Të tjerët i referohen atij si Çernobili polak, për shkak të fshehtësisë dhe dyshimeve për radioaktivitetin e tij.