Lëmsh

Shpyllëzimi në Amazonë në nivelin më të lartë që nga viti 2008

Shpyllëzimi në Amazonë në nivelin më të lartë që nga viti 2008
 

Shpyllëzimi i pyjeve në rajonin e Amazonës, në Brazil, ka arritur nivelin më të lartë në 12 vjet, paralajmëroi sot Agjencia Hapësinore Inpe, përgjegjëse për monitorimin e pyjeve.

“Midis gushtit 2019 dhe korrikut të vitit 2020, 11.088 kilometra katrorë xhungël u prenë në rajon, që përfaqëson zonën më të madhe të shpyllëzuar që nga viti 2008”, thuhet në raportin e Inpes.