Lëmsh

Zbulohet në Peru gjeoglifi antik

Zbulohet në Peru gjeoglifi antik

Një gjeoglif antik është zbuluar nga arkeologët në jug të Perusë. Bëhet fjalë për një figurë të madhe maceje, e cila mendohet se është gdhendur rreth 2,000 vjet më parë. Gjeoglifi është pjesë e linjës “Nazca”, një koleksion me qindra vepra arti misterioze të gdhendura në një pllajë 250 milje, në jug të Limës, transmeton Koha Jonë.

Macja e gdhendur në përmasa rreth 37 metra, bashkohet me një varg vizatimesh të tjera zoomorfe të gjetura në peizazhin e rajonit gjatë shekullit të kaluar, përkatësisht me figurën e një zogu, një majmuni dhe një pelikani. Zbulimi në pllajën që tashmë është destinacion turistik u bë nga punonjësit e mirëmbajtjes.