Lëmsh

Ekspertët ngritin dyshime: COVID-19 mund ta shkaktojë diabetin

Ekspertët ngritin dyshime: COVID-19 mund ta shkaktojë diabetin
Foto: Ilustrim

Ekspertët shëndetësorë po nxisin dyshime se koronavirusi mund të ketë lidhje me diabetin. Një pjesë e madhe e ekspertëve janë të bindur se COVID-19 mund ta shkaktojë diabetin, madje edhe te fëmijët.

Tashmë është e dokumentuar që njerëzit e prekur me diabet apo sëmundje të tjera të rënda, kanë gjasa të mëdha të preken nga koronavirusi, ndërsa tash zyrtarët shëndetësorë thonë se lidhja mes diabetit dhe koronavirusit, është e mundshme.