Lëmsh

14-vjeçarja shpërblehet me 25 mijë dollarë, përpunoi molekulën që mund ta mposhtë gripin

14-vjeçarja shpërblehet me 25 mijë dollarë, përpunoi molekulën që mund ta mposhtë gripin
Foto: Ilustrim

Anika Chebrolu është 14-vjeçarja që po merret me parandalimin e koronavirusit. Ajo është nga Frisco qytet në Teksas, ndërsa së fundmi është shpërblyer me 25 mijë dollarë për punën e saj.

Chebrolu ka zhvilluar një molekulë që mund të lidhë dhe parandalojë funksionimin e një proteine specifike të COVID-19, ndërsa ka thënë se fillimisht ideja ishte për mposhtjen e gripit sezonal të dimrit.