Lëmsh

Ballafaqimi me qentë endacakë dhe shmangia ndaj rrezikut të tyre

Ballafaqimi me qentë endacakë dhe shmangia ndaj rrezikut të tyre
Foto: Ilustrim

Qeni është miku më i mirë i njeriut derisa jeton me të. Nëse një qen ka për vendbanim një mjedis të rrezikshëm, dhe është endacak, mund të ketë më shumë gjëra të përbashkëta me një ujk sesa me një qen.

Kafshët endacake zakonisht qëndrojnë së bashku, jetojnë nëpër territore të caktuara dhe i mbrojnë ato. Në disa raste, ndodhë që nuk iu frikësohen as njerëzve.