Lëmsh

Arrestohet majmuni në Afrikë të Jugut pasi “plaçkiste” shtëpitë

Foto: AP
 

Kataza ka një histori të gjatë të telasheve me autoritetet me autoritetet në Cape Town të Afrikës së Jugut. Kështu që kur ai organizoi një grup të majmunëve tjerë për të bastisur disa shtëpi në periferi, ai u kap. Tash flenë në një burg lokal, ndonëse në rrjetet sociale po bëhet kampanjë që të lirohet, shkruan agjencia AP.

Kataza është majmun, një nga disa qindëra majmunë që jetojnë rreth Cape Town dhe shpesh krijojnë shqetësime kur futen në prona duke kërkuar ushqim. Ata rrotullojnë shportat e bërllogut, mundohen të vjedhin pemë e perime nga oborret dhe në përgjithësi shkaktojnë telashe.