Lëmsh

Shteti 200 vite pa luftë tani do të investojë miliarda për avionë ushtarakë

Shteti 200 vite pa luftë tani do të investojë miliarda për avionë ushtarakë

E çuditshme, por e vërtetë. Zvicra po mendon të shpenzojë miliarda në aeroplanë të rinj luftarakë pavarësisht se vendi nuk ka kryer ndonjë luftë në më shumë se 200 vjet.

Por këto ide janë përballur me shumë kundërshtime, pasi shumë besojnë se vendi neutral nuk mund të përballojë avionët e luftës dhe nuk ka nevojë për to.