Lëmsh

Sot Dita Ndërkombëtare pa Vetura

 

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare pa Vetura, e cila synon sensibilizimin e njerëzve që të shmangin të paktën për një ditë veturat e tyre, të cilat emetojnë lëndë të dëmshme për organizmin dhe si një përpjekje për të kontribuar në mbrojtje të mjedisit.

Që prej vitit 1988 në Paris ka filluar të festohen kjo ditë dhe brenda katër viteve ka arritur të bëhet Dita Botërore e Lëvizjes pa Vetura në të gjithë botën.