Lëmsh

Arrestohen blogeret egjiptiane me miliona ndjekës

Arrestohen blogeret egjiptiane me miliona ndjekës

Ndërsa në Egjipt era e lëvizjes #Metoo po fryn furishëm dhe vazhdon, një gjykatë egjiptiane ka dënuar pesë vajza të cilat kanë milion ndjekës në TikTok dhe rrjete të tjera sociale vetëm për shkelje të moralit publik.

Sipas gjykatës këto vajza janë paraqitur para ndjekësve të tyre të veshura si perëndimoret dhe duke kërcyer hip hop dhe kanë lënë në harresë kulturën tadicionale islamike.