Lëmsh

Planetët rreth një ylli afër Tokës mund të kenë jetë

 

Deri në tre planetë, që duken shkëmborë sikur Toka, janë zbuluar rreth një ylli që është relativisht afër sistemit tonë solar. Ky sistem planetar po tregohet intrigues për astronomët që po kërkojnë për shenjat e jetës jashtëtokësore.

Planetët sillen rreth yllit GiIlese 887, i ashtuquajturi xhuxhi i kuq, që ka gjysmën e masës së diellit dhe që gjendet 11 vjet drite larg neve, që në fjalorin kozmik, i bie të jetë prapa gardhit tonë, kanë thënë shkencëtaret të premten.