Lëmsh

Isac Newton kishte propozuar shërimin e murtajës me të vjellën e bretkosës

Isac Newton kishte propozuar shërimin e murtajës me të vjellën e bretkosës

Sidoqoftë, nuk është më keq se ideja që të injektohet dezinfektuesi. Në shekullin 17, Isaac Newton kishte shkruar recetën për ilaçin kundër murtajës, i cili përbehej prej përzierjes së bretkosës dhe te vjellës së saj për të larguar këtë sëmundje, shkruan The Guardian.

Dy faqe të pa publikuara te shkrimeve të Newton për librin e Jan Baptist van Helmont të vitit 1667 për murtajën që quhej De Peste, do të shkojnë në ankand online këtë javë. Njewton kishte qenë student në Kolegjin Trinity të Cambridge, kur universiteti u mbyll për shkak të rrezikut të infektimit më murtajë, e cila vrau 100.000 njerëz në Londër mes viteve 1665 dhe 1666.