Lëmsh

Gruaja me vështirësi në të dëgjuar krijon maska të veçanta për lexim te buzëve

Gruaja me vështirësi në të dëgjuar krijon maska të veçanta për lexim te buzëve

Maskat e fytyrës e bëjnë të vështirë për njerëzit me probleme në të dëgjuar që të lexojnë buzët dhe të kuptojnë atë që dikush tjetër po flet. Megjithatë, dikush ka gjetur zgjidhjen. Disenjatorja grafike Justine Bate nga Manchesteri ka bërë maska me një dritare plastike për t’i ndihmuar vetes dhe vajzës së saj 10 vjeçe, Tenas.

Që të dyja kanë probleme në të dëgjuar. Por maskat u bënë shumë të famshme kur të tjerët dëgjuan për to, shkruan “Bored Panda”. Justina është vërshuar nga porositë pasi që e bëri dizajnin dhe e tregoi nëpër mediat sociale. Ajo kishte qenë e brengosur që Tena do të ketë vështirësi në komunikimin me shoqet dhe shokët e saj në shkollë, nëse nuk e sheh lëvizjen e buzëve të tyre gjersa flasin. Por tani, Justine ka përmirësuar jetën e shumë njerëzve, jo vetëm të familjes së saj.