Lëmsh

Zbulohet gjallesa e parë që nuk ka nevojë për oksigjen për të jetuar

Zbulohet gjallesa e parë që nuk ka nevojë për oksigjen për të jetuar

Mendoni se të gjitha kafshët kanë nevojë për oksigjen për të jetuar? E gabuar. Studiuesit kanë zbuluar një organizëm unik që nuk ka nevojë të marrë frymë.

Përkundrazi, sipas CNN-së paraziti i vogël jeton në indet e salmonit dhe evoluoi në mënyrë që të mos ketë nevojë për oksigjen për të prodhuar energji.