Metali që kushton 5 herë më shumë se ari

Metali që kushton 5 herë më shumë se ari

14 January 2020 09:14

Të gjithë vlerësojnë arin si metalin më të çmueshëm. Por radiumi është një tjetër metal, i cili kushton 5 herë më shumë se floriri, transmeton K.J. raportimet.

Me një rritje prej 32% që nga fillimi i janarit, radiumi është një metal që përdoret në katalizatorët e makinave.

Tashmë, çmimi i tij është më i larti që nga viti 2008.

Ky metal është minuar si një nënprodukt i platinit dhe nikelit. Ai i nënshtrohet luhatjeve të mëdha në çmim kur ndryshojnë të dhënat e ofertës dhe kërkesës.

Javën që shkoi çmimi i radiumit ishte 7,975 për një ons (njësi matëse).

Komentet

Maliqi17/01/2020 14:56

Nuk është radiumi por rodiumi!

Adi17/01/2020 14:58

Radium është element radioaktiv; ky për të cilin bëhet fjalë është rodium....!

Shto koment

Të ngjashme