Lëmsh

Pasaporta franceze “më e vlefshmja në botë”

Pasaporta franceze “më e vlefshmja në botë”

Nëse jetoni në një shtet, të keni nënshtetësinë padyshim ju jep disa avantazhe shtesë - por një raport i ri pretendon se një pasaportë franceze është më e vlefshmja në botë

Raporti i ri – i përgatitur nga një akademik holandez dhe një avokat zviceran i imigracionit – shënon Francën si vendin e parë në botë për ‘vlerën’ e pasaportës së saj. Sistemi i pikëve u jep vendeve pikë për cilësinë e jetës që njerëzit mund të presin në atë vend, me faktorë të tillë si zhvillimi ekonomik, zhvillimi njerëzor dhe paqja dhe stabiliteti i vendit.