Zbulohen në Europë gjurmët 12 mijë vjeçare të paraardhësit të njerëzve dhe majmunëve që lëvizte në dy këmbë

Zbulohen në Europë gjurmët 12 mijë vjeçare të paraardhësit të njerëzve dhe majmunëve që lëvizte në dy këmbë

07 November 2019 09:38

Ecja në pozicion të drejtë e qenieve njerëzore të ditëve të sotme u pa për herë të parë tek një paraardhës në Evropë dhe jo në Afrikë, siç supozohej më parë, deklaroi një grup ndërkombëtar studiuesish.

Ekipi, i udhëhequr nga Madelaine Boehme, nga Universiteti i Tuebingen në Gjermani, botoi një studim në revistën shkencore “Nature”, që sugjeron se një paraardhës i mundshëm i njerëzve dhe majmunëve ishte në gjendje të lëvizte në dy këmbë, pothuajse 12 milionë vjet më parë, transmeton Shqip.

“Ky është një moment i madh në paleontologji dhe një zhvendosje paradigme”, theksoi Boehme.

Zbulimi vë në pikëpyetje teorinë e mëparshme të evolucionit të majmunëve dhe njerëzve.

Midis viteve 2015 dhe 2018, ekipi zbuloi fosilet e një qenieje të panjohur më parë në një rrjedhë të një gropë balte në shtetin gjerman të Bavarisë.

Kjo qenie, e quajtur Danuvius, jetoi 11,62 milionë vjet më parë e ndoshta ishte edhe në gjendje të ngjitej.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme