Lëmsh

Zbulohen dhëmbët e peshkaqenit më të madh parahistorik në botë

 

Trembëdhjetë dhëmbë peshkaqeni janë zbuluar nga zhytës në një vrimë nënujore në Meksikën qendrore, duke mbështetur teoritë e antropologëve se qyteti i Maderias dikur ishte nën det.

Kryeqyteti i shtetit meksikan të Yucatánit ka një trashëgimi të pasur të popullit të lashtë Maja dhe një popullsi të tanishme prej 777.615 banorë, megjithatë falë zbulimit të zhytësve të dhëmbëve të peshkaqenit 2.5 milionë vjeçar, teoria që mund të ketë jetuar dikur nën ujë tani ka prova thelbësore.