Lëmsh

NASA: Dielli do të kthehet në një “yll xhuxh”, çfarë pritet të ndodhë

NASA: Dielli do të kthehet në një “yll xhuxh”, çfarë pritet të ndodhë
 

Astronomët e NASA-s dolën me një shpjegim se çfarë do të ndodhë me Diellin pas 6 miliardë vjetësh, në kohën kur llogarisin se do të shndërrohet në një “yll xhuxh” siç njihet termi astronomik për yjet e vegjël dhe me pak shkëlqim.

NASA përjashton kështu mundësinë që Dielli të kthehet në një vrimë të zezë, por do të jetë në fakt një trup qiellor që e quan “ylli xhuxh i bardhë”.