Lëmsh

Pse uraganët mbajnë emra njerëzish që nga viti 1953?

Pse uraganët mbajnë emra njerëzish që nga viti 1953?

Ajo që vazhdimisht ngacmon kureshtjen, janë emrat e uraganeve dhe stuhive te fuqishme.

Organizata Meteorologjike Botërore e pagëzon me një emër të kuptueshëm dhe të shkurtër një stuhi të fuqishme e cila mund të jetë vdekjeprurëse për t’u mbajtur mend, por emri gjithashtu u lehtëson punën metereologëve që ndjekin dhe studiojnë këto stuhi.