Lëmsh

Varret 1600-vjeçare në formë vrime çelësi, ende mister

 

Legjenda thotë se për të krijuar varret “kofun”, ditën punonin njerëzit dhe natën perënditë.

Të ngjashme për nga përdorimi me piramidat e Egjiptit, këto varre, të cilat kanë ekzistuar që 1600 vite më parë nëpër Japoni, ishin një mënyrë për të shprehur pushtetin e personit që varrosej brenda tyre.