Lëmsh

Shalqi në “vreshta”, kinezët e kultivojnë si rrush

 

Në një fermë në Xintian të Kinës, në provincën Shejiang, përdoret një metodë e re dhe e rrallë për kultivimin e shalqirit. Ky i fundit, nuk rritet në tokë, por në ajër, ngjashëm me rrushin dhe kjo sipas fermerëve që e eksperimentojnë këtë metodë prej vitesh, ndikon ndjeshëm në cilësinë e produktit dhe në marketing po ashtu.

Ferma ka ngritur një bazë industriale në bashkëpunim me Universitetin e Shejiangut, dhe ka në përdorim mjete të reja inovative dhe sisteme që rrisin prodhimin dhe reduktojnë koston, transmeton TCH.