Lëmsh

Thyhet kodi i tekstit më misterioz në botë

Thyhet kodi i tekstit më misterioz në botë

Për 600 vjet ka refuzuar të heqë dorë nga sekretet e tij dhe ka rrahur disa nga kokat më të shkëlqyera në botë, përfshirë Alan Turing.

Ekspertët thonë se dorëshkrimi i Voynich, i njohur si 'teksti më misterioz në botë', përmban kode, shprehje magjie, mesazhe aliene dhe madje propagandë komuniste, transmeton KosovaPress.