Lëmsh

Shkencëtarët alarmojnë, Toka pushtohet nga dioksidi i karbonit, jemi si para 3 mln vjetësh

Shkencëtarët alarmojnë, Toka pushtohet nga dioksidi i karbonit, jemi si para 3 mln vjetësh

Shkencëtarët në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë zbuluar nivelet më të larta të dioksidit të karbonit në atmosferën e tokës, prej se ky element ka nisur të matet.

Observatori i Mauna Loa në Havai kontrollon nivelet atmosferike të dioksidit të karbonit që prej vitit 1950 dhe për të parën herë në historinë e njerëzimit është matur një bazë ditore mbi 415 ppm.