Lëmsh

Zbulohet se në Egjipt kanë sunduar dy mbretëresha njëkohësisht

Zbulohet se në Egjipt kanë sunduar dy mbretëresha njëkohësisht
 

Ekzistenca e një mbretëreshe egjiptiane dhe të një pushteti të pazakontë krejtësisht femëror në pritje që faraoni foshnje Tutankhamon të bëhej adut, mbështetet nga një studiuese e Universitetit të Kebekut në Montreal.

Një përmbledhje e këtij kërkimi që solli këtë surprizë të mrekullueshme u publikua në faqen e universitetit kanadez ku theksohet se “dy gra, dhe jo një, mbretëruan në Egjipt në shekullit XIV para e.s.”.