Lëmsh

Në Egjipt zbulohet një nekropol me 35 mumie

 

Zbulohet në Egjipt një varr antik që mbante 35 mumie, sarkofagë, anfora, vazo dhe materiale për maska funerali.

Ky varr konsiderohet një nekropol i vërtetë, që është përdorur nga periudha e hershme faranike deri në periudhën romake (shekulli VI para e.s. - shekulli IV pas e.s.), u zbulua nën rërën e Asuanit, bashkë me hieroglifet që mbajnë emrin e pronarit “Tjt”, falë gërmimeve të kryera nga misioni italo-egjiptian të drejtuar nga Universiteti i Studimeve në Milano dhe Ministria egjiptiane e Antikitetit.